Основні дисципліни
Технічна мікробіологія;
Технологія бродильних виробництв
Освіта
Аспірантура
З 2005 року здобувач наукового ступеня кандидата наук Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького НААН України за спеціальністю «Фізіологія людини і тварин».
У 2012 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Фізіологічний вплив емульгованих жирів на стан здоров’я і продуктивність свиней різного віку» за спеціальністю 03.00.13 - фізіологія людини і тварини.
кандидат сільськогосподарських наук
Досвід роботи
Досвід роботи:
З 2000 по 2004 рік працював на посаді асистента кафедри інфекційної патології факультету ветеринарної медицини ПДАА. Займався науковою роботою з проблематики респіраторних хвороб молодняку тварин вірусної етіології.
З 2004 по 2007 рік працював на посаді наукового співробітника лабораторії біохімії та імунології Полтавського філіалу Інституту ветеринарної медицини УААН. Був виконавцем трьох планових наукових тематик.
З 2006 року та по цей час працює на кафедрі технології переробки продукції тваринництва (з 2018 року кафедри харчових технологій) факультету технології виробництва та переробки продукції тваринництва (з 2023 року факультет технологій тваринництва та продовольства) ПДАУ
Міжнародні підвищення кваліфікації
Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». Тема: «Використання неформальної освіти у підготовці бакалаврів та магістрів: досвід країн Європейського союзу та України» Сертифікат ES № 11357/2022 від 26 грудня 2022 року - 45 годин / 1,5 кредити ЄКТС.
Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» Тема: «Неформальна освіта при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (Phd) в країнах Європейського Союзу та Україні» Сертифікат ES № 16998 від 13.11.2023 р. 45 годин / 1,5 кредити ЄКТС
Підвищення кваліфікації в Україні
Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН України. Тема: "Інноваційні технології у галузі свинарства" - 40 годин (2016).
ННІ післядипломної освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Назва курсу НПП аграрних ВНЗ з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі» Свідоцтво СС 00493706)004457-17 від 19.10. 2017 р.
Інститут свинарства і АПВ НААН України. Назва курсу» Інноваційні технології в галузі свинарства». Посвідчення: Реєстраційний номер 0130 від 27.04.18 р.
Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. За програмою для технологів підприємств молочної промисловості Свідоцтво Серія АБ № 02070938/009882-19 від 2 лютого 2019 р.
Національний університет біоресурсів і природокористування, м. Київ. Тема випускової роботи: Сучасні підходи до викладання навчальної дисципліни "Технологія бродильних виробництв" у вищій школі. Свідоцтво СС00493706/012481-20 №12481 від 9 жовтня 2020 р – 60 год.
Полтавська державна аграрна академія. Тема: "Нові тенденції в галузі безалкогольних напоїв" СертифікатСС00493014/000550-21 від 30 березня 2021 року - 3,5 годин.
Полтавський державний аграрний університет Тема "Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв" Сертифікат СС00493014/001371-21 від 21 грудня 2021 року - 6 годин.
Платформа Prometheus. Тема: "Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах" Сертифікат від 21 травня 2022 року.
Полтавський державний агарний університет. Тема: "Субкритична екстракція як складова харчових технологій" Сертифікат СС00493014/000310-22 від 22 листопада 2022 року - 6 годин.
Інноваційний університет (Офіс підтримки вченого) . Тема: "Бренд науковця у цифровому світі" Сертифікат № 1323 від 5 грудня 2022 року - 30 годин / 1 кредит ЄКТС.
Полтавський державний аграрний університет. Тема: "Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв" Сертифікат СС00493014/000600-22 від 15 грудня 2022 року - 6 годин.
Платформа Prometheus. Тема: "Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів". Сертифікат від 30 грудня 2022 року - 60 годин / 2 кредити ЄКТС
Платформа Prometheus. Тема: «Освіта для всіх: різноманітність, інклюзія та фізичний розвиток». Сертифікат від 12 січня 2023 року - 30 годин / 1 кредит ЄКТС.
Академія цифрового розвитку. Тема: «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти» (Базовий рівень). Сертифікат № GDTfE-06-Б-00318 від 15січня 2023 р - 30 годин / 1 кредит ЄКТС.
Платформа Prometheus. Тема: «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти». Сертифікат від 24 січня 2023 року - 80 годин / 2,6 кредити ЄКТС.
Платформа Prometheus. Тема: «Освітні інструменти критичного мислення». Сертифікат від 26 січня 2023 року - 60 годин / 2 кредити ЄКТС
Шведський університет сільськогосподарських наук та ПДАУ. Сертифікат від 13.04.2023 р. «Перевернутий клас». - 10 годин / 0,3 кредити ЄКТС
ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України. Назва курсу: «Інноваційні професійні компетентності в педагогічній діяльності». Свідоцтво СС 00493706/020096-23 від 29.09. 2023 р - 60 годин / 2 кредити ЄКТС
Полтавський університет економіки і торгівлі. Назва курсу: «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». у рамках проекту Еразмус+, модуль Жан Моне. Сертифікат 621189-ЕРР-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE. 21 жовтня - 21 листопада 2023 року - 120 годин / 4 кредити ЄКТС
Участь у благодійному онлайн-семінарі «Університетська система забезпечення академічної доброчесності: об’єднуємо цінності та алгоритми» 2 години м. Полтава, 03.04.2024 р. Сертифікат
ТОВ "БІОХІМ-ПРОМ" м. Карлівка Полтавської області. Тема: «Бродильна промисловість. Технологія спирту харчового та технічного». Довідка. - 120 годин / 4 кредити ЄКТС
Об’єкти права інтелектуальної власності
Спосіб виробництва варено-копчених ковбас : пат 148567 Україна : МПК (2016.01) A23L 13/60, № u 2020 08055; заявл. 16.12.2020 ; опубл. 25.08.2021, Бюл. №34
Спосіб приготування настою для соусів до м'яса: пат 150557 Україна : МПК (2006) A23L 5/00 C12C 3/06 (2006.01), № u 202105445; заявл. 27.09.2021; опубл. 02.03.2022, Бюл. №9.
Спосіб виробництва сардельок : пат.151543 Україна : МПК A23L 13/60 (2016.01), № u 2021 06962; заявл. 06.12.2021; опубл. 10.08.2022, Бюл. № 32.
Спосіб виготовлення хліба пшеничного з ламінарією слані: пат. 157210 Україна : МПК A21D2/00, A23L7/00, A23L17/60 (2024.01), № u202400293; заявл. 17.01.2024; опубл. 18.09.2024, Бюл. № 38.
Участь у професійних та громадських об’єднаннях
Член Громадської організації «Міжнародна фундація науковців та освітян» (ГО «МФНО», INTERNATIONAL EDUCATORS AND SCHOLARS FOUNDATION, IESF)
Член Громадської організації «Асоціація біобезпеки Полтавської області»
Здобутки
Почесна грамота Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облвійськадміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у забезпечення населення якісними продуктами харчування та з нагоди Дня працівників харчової промисловості (2024 р)
Публікації
Має більше 85 наукових робіт опублікованих у фахових виданнях України, з них 8 патентів на корисну модель, 2 нормативні документа (СОУ – стандарти організацій України, ТУ У – технічні умови України) та одну монографію з проблематики діагностики та заходів профілактики і боротьби з хламідіозами сільськогосподарських тварин.
Список публікацій:
Обов'язки
Координатор практики зі спеціальностей: Харчові технології з вересня 2022 року; Готельно-ресторанна справа з вересня 2023 року
Відповідальний по кафедрі за висвітлення інформації про діяльність кафедри на сайті Університету та за практичну підготовку студентів
Куратор двох академічних груп спеціальності 181 Харчові технології: 181_ХТбд_2024_1, 181_ХТмд_2024_1