Захист переддипломної практики здобувачами СВО «бакалавр» харчові технології скороченого терміну навчання

16 та 17  лютого 2022 р. відбувся захист переддипломної практики в групі 181ХТ_бд_2020 [1] скороченого терміну навчання та  в 181ХТ_бд_  2018. Базами практики були зернопереробне підприємство «Гарант 2005», Новооржицький завод по виробництву цукру, міжгалузева науково-дослідна лабораторія ПДАУ, Вінницька птахофабрика, Охтирський пивоварний завод, Новосанжарське підприємство з виробництва сухарів та  ковбасних виробів  «Укролія», Глобинський м’ясокомбінат, ФОП Венгровський В.В. та ін. Мета переддипломної практики була досягнута, здобувачі виконали поставлені завдання, на захисті ділилися своїми враженнями та набутим досвідом. Комісія відзначила достатній рівень підготовки та цікаві доповіді, а саме:
- Гельдієва Т. під час переддипломної практики дослідила процес екстрагування в установці субкритичної води Змієголовника молдавського, відомого своїми антиоксидантними та лікарськими властивостями; опанувала технологію виготовлення печива із додаванням борошну амаранту. Проведені дослідження будуть відображені в кваліфікаційній роботі.

Овчаренко В. досконало доповів про технологію переробки і сушіння насіння соняшника та зерна кукурудзи. Особливу увагу під час доповіді приділив не тільки опису технології, а й характеристиці обладнання, механізації процесів, транспортуванню. Доповів про вплив початкових параметрів зерна на вибір технологічних режимів сушіння. По завершенню сушіння особлива увага приділяється охолодженню з метою забезпечення стабільної кінцевої вологості насіння або зерна.

Красько Д. доповів про особливості практики на Вінницькій птахофабриці під час роботи у відділенні інкубації та відбору, де виконував обовязки стажеру майстра. В доповіді відзначив свої посадові обовязкі, а також про особливості подвійної вакцинації курчат, їх вади, та принципи відбраковування на лінії відбору, про відбір яєць, їх характерстику, дезинфекцію, режими зберігання та вирощування курчат. Особливу увагу було приділено питанням утилізації відходів та охороні навколишнього середовища.

Маметова Я. доповіла про переробку хліба на сухарі, зазначила про особливі вимоги до якості вихідної сировини, як вона перевіряється на підприємстві, про загальні гігієнічні вимоги до підприємств харчової промисловості та документи, які надало підприємство з цього питання. 

Маруніч Ірина, та Галкін Олексій доповідали про особливості первинної переробки худоби та виробництво ковбасних виробів на Глобинському  м’ясокомбінаті.

Худолій Альона,  Бутяга Русланата, Сурікова Анастасія поділилися набутим практичним досвідом на м’ясопереробному підприємстві ФОП Венгровський В.В.