Освіта
Аспірантура
Кандидатську дисертацію на тему: «Состав, технологические свойства молока и качество сыра в зависимости от периода лактации коров» захистив в 1969 році і одержав направлення на роботу в Полтавський сільськогосподарський інститут.
Підвищення кваліфікації в Україні
НУБіП . Тема: "Інноваційні технології при викладанні дисципліни "Технологія молока і молочних продуктів" ", - 2014 рік
Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН України. Тема: "Інноваційні технології у галузі свинарства" - 40 годин (2016).
Харківська державна зооветеринарна академія, Свідоцтво "Вивчення сучасних технологій і обладнання для виробництва продукції в молочній галузі та удосконалення педагогічної майстерності", 29.04.2020 2,0 кред. (60 год).
ПАТ "Кременчуцький міськмолокозавод", Довідка "Вивчення сучасних технологій і обладнання для виробництва молочної продукції", 11.02.2020 4,0 кред. (120 год).
New Tendencies and Global Trends In Technologies for Raw Material Storage and Food Production Сертифікат CC00493014/000547-21. 30 березня 2021 року
Полтавський державний аграрний університет. Всеукраїнський Семінар «Субкритична екстракція як складова харчових технологій» Сертифікат № СС00493014/000303-22 22.11.2022. 6 год – 0,2 кредити ЕКТС
Швецький університет сільськогосподарських наук. Вебінар «Застосування методу навчання «Перевернутий клас»». Сертифікат №SE202100281701 від 13 квітня 2023 року. Обсяг – 10 годин.
ПДАУ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв». Сертифікат №СС00493014/001601-23. 19 грудня 2023 р 6 год
Здобутки
Нагороджений медалями «Ветеран труда», «Знаком Пошани», "Аранчія Сергія Васильовича" - за досягнення у ветеринарній освіті та практиці (2023р);
Грамотою Верховної Ради Української РСР;
Подякою з нагоди 85-річчя від дня народження, Подякою за цілеспрямованість, далекоглядність, глибоке розуміння значущості й важливості нашої справи у розвитку ПДАУ (2024р).
Публікації
За період наукової і педагогічної діяльності опублікував 126 наукових праць, в т. ч. «Практикум з технології виробництва, зберігання, переробки і стандартизації продукції тваринництва» (в співавторстві), дві типові Програми з дисциплін «Молочное дело» і «Молоко і молочні продукти» (в співавторстві), монографію «Молоко: производство и переработка» (в співавторстві), посібник "Технологія продукції молочного і м'ясного скотарства, свинарства та птахівництва" (в співавторстві).