Кафедра забезпечує викладання дисциплін здобувачам ступеня вищої освіти Бакалавр, Магістр та Доктор філософії факультетів "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва", а саме:
Навчальні дисципліни за циклами підготовки бакалаврів спеціальностей 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва", 181 "Харчові технології", 207 "Водні біоресурси та аквакультура" та 241 "Готельно ресторанна справа"
Обов`язкові дисцспліни:
Біоетика і біобезпека –Ільченко М.О.
Гігієна тварин – Мироненко О.І.
Годівля тварин і технологія кормів – Мироненко О.І.
Заготівля, зберігання та контроль якості кормів – Шаферівський Б.С., Желізняк І.М.
Основи стандартизації, метрології, сертифікації і управління якістю продукції – Кузьменко Л.М.
Морфологія гідробіонтів –Ільченко М.О.
Технологія води і водопідготовки – Мироненко О.І.
Технологія зберігання і переробки зерна – Кузьменко Л.М.
Розведення сільськогосподарських тварин ― Шаферівський Б.С., ФесенкоО.Г.
Технологія виробництва продукції бджільництва - Шаферівський Б.С., Желізняк І.М.
Технологія виробництва продукції кролівництва і звірівництва - Шаферівський Б.С., Желізняк І.М.
Технологія виробництва продукції птахівництва - Усенко С.О., Шаферівський Б.С.
Вибіркові дисципліни:
Біотехнологія ― Ільченко М.О.
Присадибне птахівництво – Шаферівський Б.С..
Гігієна і санітарія харчових підприємств – Ільченко М.О.
Дієтологія – Мироненко О.І.
Основи раціонального харчування людей –Мироненко О.І.
Хіміко-бактеріологічний аналіз –Ільченко М.О.
Біологічно-активні речовини в харчових технологіях –Кузьменко Л.М.
Екологічне тваринництво - Карунна Т.І.
Технологія продуктів забою тварин – Фесенко О.Г.
Профілактика хвороб тварин –Ільченко М.О.
Українські традиції в культурі харчування – Усенко С.О.
Навчальні дисципліни за циклами підготовки магістрів спеціальності 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" та 181 "Харчові технології"
Методологія та організація наукових досліджень ― Кузьменко Л.М.
Фізіологія травлення і біологія продуктивності сільськогосподарських тварин – Ільченко М.О.
Технологія виробництва кормів і кормових добавок – Кузьменко Л.М.
Технологія функціональних продуктів тваринництва – Кузьменко Л.М.
Селекція сільськогосподарських тварин ―Фесенко О.Г.
Інноваційні технології переробки продукції тваринництва – Кузьменко Л.М.
Інноваційні технології зберігання зерна – Кузьменко Л.М.
Інноваційні технології переробки зерна – Ільченко М.О.
Технологія органічної продукції тваринництва ― Усенко С.О.
Благополуччя тварин – Усенко С.О. ,Ільченко М.О.
Вибіркові дисципліни:
Раціональне харчування людей – Мироненко О.І.
Біотехнологія відтворення сільськогосподарських тварин – Усенко С.О.
Біологічно-активні речовини в харчових технологіях – Кузьменко Л.М.
Відходи тваринництва та їх переробка – Желізняк І.М.
Зоопсихологія – Фесенко О.Г.
Навчальні дисципліни за циклами підготовки здобувачів ступеня Доктор філософії
Методика дослідження та організація підготовки дисертаційної роботи ― Фесенко О.Г.
Методика наукових досліджень у тваринництві – Фесенко О.Г.
Біотехнологічні методи прогноззування продуктивності сільськогосподарських тварин ― Фесенко О.Г.
Сучасні тенденції технології переробки продукції тваринництва ― Шаферівський Б.С., Фесенко О.Г.
Організація селекційного процесу у тваринництві – Ільченко М.О., Шаферівський Б.С.
З метою забезпечення якості навчального процесу на кафедрі розроблені КНМЗД, посібники, практикуми, електронні схеми, презентації тощо. За більшістю дисциплін розроблені курси дистанційного навчання. Викладання і оцінювання знань здобувачів здійснюється за дотримання кредитно-модульної системи та використання сучасних інформаційних технологій.