Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» особи, які мають намір набути громадянство України або претендують на обрання чи призначення на визначені цим Законом посади, від 16 липня 2021 року повинні засвідчувати свій рівень володіння державною мовою.
15 листопада кафедра харчових технологій активно долучилася до святкування дня працівників сільського господарства у Полтавському державному аграрному університеті.
Напередодні міжнародного дня студентів, 14 листопада, куратори здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-го та 2-го курсів спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа організували "Студентські вечорниці" з проведенням майстер-класів з виготовлення традиційних улюблених українських страв.
З 28 жовтня по 1 листопада 2024 р. гарант освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Олена КАЛАШНИК взяла участь у серії заходів з підвищення кваліфікації «Інноваційне викладання: від дизайн-мислення до штучного інтелекту» від ГО «Прогресильні», яке проходило у вигляді відкритих лекцій:
28 жовтня 2024 року – «Дизайн-мислення для освітян» (спікерка: Божена (Бо) Келестин).
Викладачі кафедри харчових технологій продовжують вдосконалювати свої професійні навички для підготовки висококваліфікованих фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
У 2022 році в м. Києві була створена науково-виробнича компанія FOODTEMPLUM, яка поставила собі за мету розробку та впровадження продуктів харчування, виготовлених за принципами «апсайклінгу їжі» (слово “апсайклінг” має англійське походження (upcycling — вторинне використання), тобто використання вторинних ресурсів у виробництві продуктів харчування.
Наразі проблема благополуччя сільськогосподарських тварин в Україні стоїть доволі гостро. Зокрема, розуміння та впровадження принципів благополуччя у технологію виробництва продукції птахівництва є важливим елементом для досягнення успіху в даній галузі, що не лише покращує їхній стан здоров'я, але й підвищує ефективність виробництва.
15 листопада в рамках відзначення Дня студента та Дня працівників сільського господарства у Полтавському державному аграрному університеті відбулася знакова подія — відкриття оновленого Експертного центру Milk Local Product. Цей проєкт, реалізований в рамках програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+, покликаний розвинути потенціал Університету як складової частини агропромислових кластерів і створити інноваційні центри для їх успішного функціонування.
У рамках відзначення Дня сільського господарства та Дня студента 15 листопада 2024 року відбулось гостьове практичне заняття для студентів факультетів технології тваринництва та продовольства і ветеринарної медицини Полтавського державного аграрного університету. Тема заходу: «Товарознавче оцінювання якості баранячих туш, їх сортовий розруб та обвалювання». Його провели викладачка навчальної дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В.
З нагоди Міжнародного дня студента у ПДАУ пройшло урочисте нагородження найталановитіших і найактивніших студентів Університету. Попри виклики сьогодення, молодь продовжує вражати своєю креативністю, енергією та відданістю спільній справі.