Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» особи, які мають намір набути громадянство України або претендують на обрання чи призначення на визначені цим Законом посади, від 16 липня 2021 року повинні засвідчувати свій рівень володіння державною мовою. Державний сертифікати про рівень володіння державною мовою видає Національна комісія зі стандартів державної мови за результатами складених іспитів.
10 грудня 2024 року на кафедрі харчових технологій відбувся захід – Форум ідей «Сталий розвиток індустрії гостинності», присвячений актуальним питанням сталого розвитку в індустрії гостинності.
Здобувачі вищої освіти 1 курсу ОПП «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом гаранта Олени КАЛАШНИК презентували свої доповіді щодо цілей сталого розвитку, актуальних для сучасного готельно-ресторанного бізнесу.
20 березня викладачі кафедри харчових технологій долучилися до Форуму «Синергія управління та сталого розвитку: виклики трансформаційної епохи» – спільного заходу Острівців Прогресильності, Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ) та ЛНУ імені Тараса Шевченка.
У сфері HoReCa головне – комунікація, і ми знаємо, як зробити її ефективною! Саме тому на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивченню англійської мови приділяється особлива увага. Адже впевнене володіння мовою відкриває двері до міжнародної кар’єри!
А ще у нас діє науковий студентський гурток «Зірки НoReCa» – тут амбітні студенти:
21 березня 2025 року о 13:00 у стінах Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.002.28, на якому успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Дубова Галина Євгеніївна за темою: “Біотехнологічні основи регулювання дії попередників аромату харчової сировини” за спеціальністю 03.00.20 – Біотехнологія.
21 березня 2025 року Полтавський державний аграрний університет відкрив свої двері для майбутніх студентів! Атмосфера була насичена натхненням, новими знайомствами та можливостями!
Кафедра харчових технологій приготувала для гостей справжній інтелектуальний бенкет та презентувала топові освітні програми:
Готельно-ресторанна справа – для тих, хто хоче створювати бездоганний сервіс, керувати ресторанним бізнесом і задавати тренди у сфері HoReCa.
Харчові технології – для майбутніх експертів із виробництва якісних, корисних та інноваційних продуктів.
Студенти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, разом з викладачем навчальної дисципліни «Конярство» Віктором Слиньком, 20 березня взяли участь у практичному занятті на тему «Ортопедична розчистка та підковування коней». Коваль Андрій Моргун під керівництвом модератора Олега Кривенка продемонстрував техніку правильної розчистки та підковування коней.
19 березня 2025 року відбувся благодійний онлайн-семінар «ШІ та доброчесність: а що, так можна?», спікером якого був Артем Артюхов, доктор економічних наук, доцент кафедри маркетингу СумДУ, голова Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Основна мета семінару полягала в обговоренні етичних аспектів використання штучного інтелекту в освітньому процесі та його впливу на академічну доброчесність.
20 березня 2025 року відбулося засідання круглого столу Форум ідей – Сталий розвиток харчових технологій. У засіданні прийняли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти першого курсу, викладачі та співробітники кафедри харчових технологій, на чолі із завідувачкою Ніною БУДНИК. До обговорення також долучилися проректор з науково-педагогічної та наукової роботи Анатолій ШОСТЯ та декан факультету технологій тваринництва та продовольства – Світлана УСЕНКО. Модератором заходу виступив доцент кафедри харчових технологій Віктор ЮХНО.
Підходить до завершення вивчення обов’язкової ОК «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» здобувачами 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології під керівництвом доцента кафедри харчових технологій Алли КАЙНАШ.